9.11.2011 г.

Оригами коледна звезда


В ранна подготовка за декемврийските празници открих това страхотно класическо оригами, което е новият ми фаворит за коледна украса. Моделът е малко сложен, но аз поне получих страхотни резултати още от първия път - видеото е доста ясно и лесно за следване.

От квадрат със страна 9.7 см се получава звезда с разстояние между лъчите 2.5 см. За първи опит, а и ако не сте уверени в уменията си, може да използвате по-голям размер. Към края, когато се преплитат лъчите, има голямо наслояване на хартията и колкото по-малък е размерът на квадрата, толкова по-трудно се прегъва моделът. Но това не трябва да ви спира, разбира се. ;)

Това оригами може да се използва както за висяща украса, така и като добавка към кутии, опаковки и други - в зависимост от въображението и нуждите ви.

2 коментара:

  1. Всички неща са страхотни. Опитах се и аз да направя звездата, защото много ми хареса, но уви ... нищо не стана. С удоволствие ще следя блога.

    ОтговорИзтриване
  2. she zemem da zgunem makiti ma mi dai parametri i nekfi samtimetri shto taka kato q zguvam po sluki she zeme i stane a losho - 4uli me tyram i go !!!!

    ОтговорИзтриване